• info@flexholding.com

Ismerje meg a Villa Zamárdi részletes műszaki tartalmát!

Egy ingatlan vásárlásánál általában a küllem kerül előtérbe, ám fontos, hogy tisztában legyünk a megvásárolni kívánt lakás valós műszaki tartalmával - hiszen ezek azok a kvalitások, amelyek - pl. a Villa Zamárdi esetében - a hosszú távú, gondtalan használatot garantálják.

A falazat kialakításánál 30 cm vastag Porotherm N+F falazati rendszert használtunk, melyre földszinti padló alatt 10 cm vastag polisztirol hab hőszigetelés, homlokzaton pedig 8 cm hőszigetelő vakolat rendszer került.

Homlokzaton fa utánzatú fóliával ellátott műanyag szerkezetű, belső térben laminált faforgácslapból készült ajtók. A bejárati ajtók utólag szerelt, acél tokszerkezetbe épített, laminált acél ajtólap EI 30 követelménnyel, kitekintő nyílással. Nyíló vasalattal, MABISZ minősítésű, több ponton záródó biztonsági zárral.

A lakásokba 23/26kW BUDERUS kondenzációs, kombi falikazánokat építettünk be, melyek önálló szobatermosztát vezérlésűek. A lakások hőleadói acéllemez BUDERUS-lapradiátorok termosztatikus radiátor szeleppel felszerelve.

A földszinti és 1. emeleti lakások split klíma rendszer beépítésére gépészerileg előkészítettek, a 2. emeleti tetőtéri lakásokban minden szobába split beltéri egység került elhelyezésre, melyeket lakásonként egy split kültéri egység lát el hűtési energiával.

A lakások gépészeti előkészítést kaptak a telefon- és kábel TV, internetes hálózatok fogadására, illetve a lakásokon belüli hálózatok falon belüli elhelyezésére. Minden lakás rendelkezik teljes körűen kiépített, hangátvitelre és kapunyitásra alkalmas kaputelefon rendszerrel.

A műszaki tartalom részletes leírása

Az épületek kivitelezésénél a legmodernebb anyagokat és eljárásokat alkalmaztuk, kiemelt szempont volt a jó hőszigetelés, illetve a lakások olcsó üzemeltethetősége, fenntartása.

Építészet

Alapozás
Beton sávalap statikus terv szerinti kialakítással.

Talajnedvesség elleni szigetelés
Talajnedvesség elleni kent szigetelés MAPEI min2kg/m2, két rétegben felhordva, külső falak mentén vízszintes szigetelésként a fal külső síkjáig vezetve. Elé extrudált PS hab hőszigetelés kerül.

Felmenő teherhordó falazat
30 cm vastag Porotherm N+F falazat készül.

Födémek
Monolit vasbeton födém statikus terv szerint.

Koszorúk, áthidalók
 Nyílásáthidalók előregyártott, Porotherm áthidalók. Koszorúk kialakítása statikai tervek szerint történik, födém élek, homlokzati vasbeton szerkezetek szükség esetén kiegészítő hőszigetelést kapnak.

Tető
 Vasbeton szerkezetű lapostető készül legalább 18 cm EPS hőszigeteléssel, belső vízelvezetéssel, csapadékvíz elleni szigeteléssel, kavics leterheléssel.

Kémények
BUDERUS D80/125 egyedi kéményrendszer.

Válaszfalak
Általános helyeken 10 cm vtg. Porotherm válaszfal.

Belső lépcső
Vasbeton szerkezetű lépcső statikus tervek alapján történő vasalással, csúszásgátló gresslap burkolattal lépcsőprofil élvédő beépítésével készül. A lépcsőkorlát festett acél kivitelben kapaszkodóval készül.

Nyílászárók
Homlokzaton fa utánzatú fóliával ellátott műanyag szerkezetűek, belső térben laminált faforgácslapból készült ajtók. A bejárati ajtók utólag szerelt, acél tokszerkezetbe épített, laminált acél ajtólap EI 30 követelménnyel, kitekintő nyílással. Nyíló vasalattal, MABISZ minősítésű, több ponton záródó biztonsági zárral.

Bádogos munkák
1,0 mm fémlemezből készülnek.

Burkolatok, kert

Földszinti teraszok
Csúszásmentes, fagyálló térburkolat.

Hőszigetelések
Földszinti padló alatt 10 cm vastag polisztirol hab hőszigetelés, homlokzaton 8 cm hőszigetelő vakolat rendszer, zárófödémen minimum 20 cm EPS hőszigetelés.

Padlóburkolatok
A helyiségek funkciójának és igényszintjének megfelelően készülnek: kerámia burkolat, laminált parketta.

Falburkolatok
Vizes helyiségekben min. 2,1 m magasságig csempelapokból készül, mosható kivitelben.

Belső felületképzés
Vakolt burkolat gletteléssel, 1 réteg alapozással, 2 réteg festéssel.

Homlokzatburkolat
Hőszigetelő homlokzati 8 cm vastag vakolatrendszer, 2 cm ragasztott kőlap és fa megjelenésű burkolat szakaszokkal.

Ablakkönyöklők
Külső általános helyen természetes kőből, polírozott kivitel vízorral kialakítva. Kőburkolatoknál, valamint tetőterasz mellvédjén, 2 cm vastag kőlap. Belső könyöklők az nyílászárokhoz illeszkedő műanyag szerkezetűek.

Burkolatok
A parkoló- és útburkolat, valamint a gyalogos burkolatok kiselemes térkőből készülnek. A burkolatokat előregyártott betonszegélyek keretezik. A felszíni csapadék elsősorban a zöldfelületeken szivárog el.

Közösségi kertrész
Itt kerültek elhelyezésre a gyermekek számára telepített játszószerek: mérleghinta, kis minibástya csúszdával és egy homokozó kaptak helyet. A játszószerek mellett kerti padok nyújtanak pihenést. Ezen a közösségi területen található a sütőhely pergolával, tárolóépülettel.

Növényzet
A tervezett zöldfelületen háromszintes a növénytakaró: a lombkoronaszintet a lombos fák és a fatermetű örökzöldek adják, a cserjeszintet a kerítés menti sövények, a saját kertrészeket lehatároló cserjék és a szoliter bokrok alkotják, a gyepszinten virágzó évelők, alacsony talajtakaró cserjefoltok, gyeppótlók és nagyobb egybefüggő gyepesített felület található.

Épületgépészet

Vízellátás
A WC berendezések kivételével valamennyi berendezési tárgy melegvizet is kap. Minden hideg- és melegvíz vezetéket zártcellás hőszigetléssel láttunk el. Minden lakás rendelkezik önálló hidegvízmennyiség mérő berendezéssel.

Szennyvízellátás
A lakások berendezési tárgyaiból a szennyvizet bűzelzárón keresztül PVC ágvezetékekkel vezetjük az aknákig. A PE ejtővezetékeket akusztikai csőhéjszigeteléssel láttuk el.

Esővíz elvezetés
A társasházak lapostetős kialakításuak, belső, épületen belüli esővíz elvezetéssel rendelkeznek.

Gázellátás
A lakások G-4 nagyságú gázmérő berendezést kaptak, melyeket a földszinti gravitációsan átszellőztetett gázmérő helyiségben helyeztünk el. Az egyes lakások mért gázellátó vezetékeit falhoronyba helyezve vezettük a lakások falikazánjaihoz.

Fűtés
A lakásokba 23/26kW BUDERUS kondenzációs, kombi falikazánokat építettünk be, melyek önálló szobatermosztát vezérlésűek. A lakások hőleadói acéllemez BUDERUS-lapradiátorok termosztatikus radiátor szeleppel felszerelve.

Hűtés
A földszinti és az 1. emeleti lakásokban mono splitklímák építhetőek be, melyekhez a hűtési csövezés, cseppvíz elvezetést és az elektromos csatlakozást biztosítjuk. A 2. emeleti tetőtéri lakásokban minden szobába split beltéri egység került elhelyezésre, melyeket lakásonként egy split kültéri egység lát el hűtési energiával.

Szellőzés
A lakások fürdőszobái 100 m3/h, míg a WC helyiségek 60 m3/h elszívó teljesítményű BSH gyártmányú faliventilátorokat kaptak. A konyhai elszívó ernyők részére NA125 mm méretű körkeresztmetszetű koracél légcsatornát terveztünk, visszacsapó szeleppel, lakásonként külön-külön tető fölé vezetve.Elektromos hálózat

Mérőórák
Az épületek földszinti közlekedőjében lévő falfülkében kerülnek elhelyezésre az Áramszolgáltatói fogyasztásmérő berendezések

Lakások tervezett energiaigénye
Elektromos betáplálás: 3x16 A (11 kW); Áram és feszültségnem: 400/230V, 50Hz, 3F+N Érintésvédelem: Nullázás – TN-S

Szerelési magasságok
Kapcsolók: 1,2 m lakásban, 1,5 m fürdőszoba, külső tér, gépészeti helyiség, tároló. Dugaszoló aljzat: 0,3 m szoba, közlekedő, 0,6 m mosogatógép, hűtő, 1,3 m konyhapult feletti dugaljak, 2,2 m konyhai szagelszívó, 1,5 m fürdőszoba, külső tér, gépészeti helyiség, tároló. Oldalfali lámpák: 1,4 m konyhapult felett, 2,0 m fürdőszoba, közlekedő 2,6 m külső tér.

Lakások kialakítása
Minden lakásba önálló elosztó berendezést telepítünk a lakás bejárati ajtók felett, oldalfalba süllyesztve. Áramköri biztosítások: 10A - világítás, 16A - dugaszoló aljzat.

Vezetékezés
1,5 mm2 M1kV Cu - világítás, 2,5 mm2 M1kV Cu - dugaszoló aljzat, 4 mm2 M1kV Cu - elektromos tűzhely.

Villámvédelem
Az épületeken kiépítésre kerül villámvédelmi felfogó-, levezető-, és földelőrendszer. A lapostetőn 2m-es felfogórudakat és 0,5m-es kiemeléssel, betongúlás megfogással szerelt FeZn Ø10mm-es villámvédelmi felfogó- és összekötő vezetéket alkalmazunk.

Túlfeszültség védelem
A létesítmény elosztó berendezéseiben túlfeszültség védelmi rendszer is kialakításra kerül fővédelmi-, és középvédelmi fokozatokkal.

Világítási rendszer

Lakások
A lakásokban minden helyiségbe lámpahelyeknek kiállások készülnek, a lámpatesteket a lakók szerzik be és szereltetik fel. A lakásokon belüli világítások kapcsolása helyiségenként történik, a helyiség méretétől függően egy-, vagy kétáramkörös (csillár-) kapcsolóval, illetve a lakások közlekedőiben a világítás kapcsolása alternatív kapcsolóval készül, több helyről történő kapcsolással.

Szerelési magasság
A lámpahelyeket a következő magasságokra szereljük: konyhai pultvilágítás (felsőszekrényhez igazodva) ~1,4 m, fürdőszoba oldalfali lámpa 2,0 m.

Közösségi területek
A közösségi területeken és a homlokzatokon (pl. lakás teraszok, közlekedő, lépcsőház, tároló, stb.) alkalmazott lámpatestek típus gyártmányok az egységes megjelenés miatt. A földszinti közlekedőbe álmennyezetbe süllyesztett kompaktfénycsöves mélysugárzó lámpatestek kerülnek, a lépcsőházakba pedig mennyezetre szerelt búrás lámpatestek. A közlekedő és a lépcsőház világításkapcsolása automatikus mozgásérzékelős vezérléssel működik.t

Bejáratok megvilágítása
Az épületek főbejáratai, valamint a telken belüli külső parkoló és gyalogos közlekedő utak térvilágítást kaptak, automatikus alkonykapcsolós vezérléssel, kapcsolóórával felülvezérelten. Ezek a térvilágítási lámpák alacsony fénypontmagasságú (1m) kerti állólámpák, IP65 védettséggel.

Tartalékvilágítás
A lépcsőházba és a közlekedőbe irányfény és biztonsági világítást is kiépítésre kerül. Ezek az üzemi világítással együtt működnek, de a hálózati feszültség kimaradása után is üzembe maradnak és a menekülő útvonalak irányát mutatják, illetve a biztonságos meneküléshez szükséges megvilágítást biztosítják a közlekedőkben, lépcsőházban.

Kommunikációs hálózatok

Telefon hálózat
A lakásokban telefon védőcső hálózat került kiépítésre (nappali, lakószobák) sugaras rendszerben, amely a lakás bejárati ajtó fölött oldalfalba süllyesztett lakás-rendezőig készült. A szolgáltatói hálózat fogadása a földszinti tároló helyiségben történik, ahonnan védőcső került kiépítésre a lakás-rendezőig.

Kábel TV rendszer
A lakásokban kábel TV részére védőcső hálózat került kiépítésre (nappali, lakószobák) csillagpontos rendszerben, amely a lakás bejárati ajtó fölött oldalfalba süllyesztett lakás-rendezőig készült. A szolgáltatói kábel TV hálózat fogadása a földszinti tároló helyiségben történik, ahonnan védőcső került kiépítésre a lakás-rendezőig.

Kaputelefon rendszer
Valamennyi lakásban kaputelefont telepítettünk. A kültéri egység a külső bejáratoknál kerül elhelyezésre, a beltéri egységek pedig a lakások bejárati előterében. A beszédkapcsolat és a kapunyitás a beltéri egységről lehetséges.

Vagyonvédelemi rendszer
Gyengeáramú vagyonvédelmi hálózat részére védőcsövezés készült a lakásokban. A bejárati- és teraszajtóknál nyitásérzékelők, a külső nyílászáróval rendelkező helyiségekben passzív infra mozgásérzékelők elhelyezésével számoltunk. A riasztó központ helye és a kezelő tasztatúra az előszobákban kerül telepítésre. Riasztás jelzés a külső homlokzatra elhelyezett hang-és fényjelző egységekkel történik.